מסעדות טובות באילת

בעוד תל אביב וירושלים מתהדרות בכמה מהמסעדות הטובות בישראל וחיפה היא ביתם של מאכלי ים ומטבח מזרח תיכוני מדהימים, בדרום, המסעדות עוצרות את כל העצירות. בין אם היה לכם יום עמוס בעשייה של סיור בדרום, או מחקר וטיפול נחוץ בספא, תרצו להתחדש באוכל טוב. אילת מתהדרת בכמה מסעדות נפלאות שפגעו במקום. הנה רשימה של המסעדות הטובות ביותר בעיר הנופש המובילה בישראל:

1. פדרו

בגן מבודד להפליא באחת השכונות הוותיקות של אילת שוכנת מסעדת שוק ובר יין מקסימה בשם פדרו (המסעדה היחידה באילת הכוללת בר יין, עם מבחר גדול של תוויות, כולל יינות מקומיים מהארץ יקב ים סוף). השף טל הרשקיביץ שמנהל את המטבח מציג לסועדים שלו חוויות קולינריות מרתקות כשהוא לוקח אותם למסע אל העולמות המופלאים של טעמים, צבע וניחוחות קסומים: רביולי בסגנון מרוקאי עם דגים, טייק מקורי לקוסקוס הישראלי, הטורנדוס המיוחד שלהם. רוסיני, ועוד. אם הניחוחות לבדם לא ינצחו אותך מיד, אתה יכול להתקשר אליי.

The best restaurant in Eilat

2. השדרה החמישית אילת

מוסד סנוק זה מקבל את שמו מהתפריט שלו, המציע חמישה סוגים שונים של מאכלים בינלאומיים: איטלקי, אמריקאי, מקסיקני, מזרחי ואסייתי. אמנם אפשר לחשוב שחמשת הטעמים המובחנים האלה לא מתחברים, אבל השדרה החמישית מצליחה לשלב את הטעמים הללו בשילוב קולינרי יפהפה. האווירה משכרת והאוכל פנטסטי, אבל הלילה לא נגמר כאן. שמרו על הקוקטיילים האלה לזרום בזמן שהאווירה המוזיקלית הנהדרת משתלטת על החדר ונמשכת עד השעות הקטנות של הבוקר. אין צורך להפוך את זה ללילה מוקדם … אתה יכול לישון בטיסה הביתה

3. לוויתן

מסעדת יעד זו, הממוקמת בחוף הצפוני, מגיעה מידיהם של שני שפים מצליחים, ענבר שפירא וליאור רפאל, לשעבר ממסעדת המסגר 5 – מקום הידוע בהקפדה על הפרטים הקטנים והמנות המצופים להפליא. לוויתן עומד באותם סטנדרטים, ומציע אלמנט של הפתעה עם הפשטות המעודנת והמרכיבים העונתיים שלו, שופע רעננות ויצירתיות על מנות קלאסיות. התפריט המשתנה ללא הרף מבטיח שלא משנה מתי תיכנסו, אתם תסתקרנו מהאומנות בכל מנה.

4. פאגו פאגו

מוסד מקומי זה ערך את הופעת הבכורה שלו בשנת 1986. לאחר שהחליף מקומות ועבר שיפוצים (בעקבות שריפה), הוא עדיין משגשג בים הגדול של מסעדות אילת. אי אפשר לנצח את המיקום המדהים של המרינה של אילת, והתפריט הוא שילוב של מטבח ים תיכוני וצרפתי יצירתי. בואו לחוות פירות ים מקומיים במיטבו עם שרימפס טרי, קלמרי, לובסטר ופלטות פירות ים צבעוניות. חובבי הסושי ישמחו על הרעננות, המגוון והיצירתיות. רשימת יינות נרחבת הופכת את המקום המושלם לארוחת ערב רומנטית על שפת הים.

5. ג’ינג’ר

מסעדת פיוז’ן מודרנית זו, המציעה מבחר אקלקטי של מאכלים אסיאתיים, ידועה בתפריט היצירתי שלה ובסושי בר מהשורה הראשונה. נסה מרקים מסורתיים כמו הראמן, מרק נודלס יפני, מרקים תאילנדים כמו מרק “טום יום”, כמו גם מרקי מיסו טעימים. תהנו מהגיוזה השמנמנה, או בחרו מתפריט סושי נרחב עם מנות פירות ים תוך שימוש בתבלינים אסיאתיים טריים ומרכיבים תוססים. המקומיים יודעים לבוא לספיישלים כמו הדג המלזי, תבשיל פירות ים עמוס בריבות עם אבני החן הטובות ביותר של הים כמו שרימפס, קלמרי וסרטנים, הכל מוגש ברוטב שמנת המציג בזיליקום וצ’ילי טרי, או שרימפס יאקיטורי מאודה בסאקה ושום.

המסעדה הכי טובה באילת

6. ברזיל הקטנה

ברזיל הקטנה היא חלומו של טורף, המגישה ברביקיו מפואר בסגנון צ’ורסקו של בשר אכול כפי יכולתך, הכל על שיפודים ענקיים. הפסאדור (המגולף) פורס ממערך הבשרים השופע ממש מול העיניים. לטעום ממבחר גדול של בשרים כמו סטייק פלנק, אנטריקוט, כבש ועוד עם מילוי אינסופי של תוספות כמו ה”פייחואדה” הפופולרי, תבשיל בשר מעושן עם שעועית. הרבה יותר מסתם מסעדה, זוהי חווית אוכל ודרך מהנה ומלבבת לסיים יום בחוף הים.

7. אדי’ס Hide-A-Way

צאו מהשביל המטופש אל אדי’ס Hideaway, אחד המוסדות הוותיקים באילת שהגיש פנינים קולינריות מכל העולם מאז 1979. כוכב התוכנית הוא הבעלים האמריקאי, אדי, עם אהבתו לאוכל מכל קצוות העולם. התפריט הוא שילוב של איטלקי, צרפתי ואמריקאי. מסטייקים ופסטות ועד מגוון של פירות ים טריים ועיבודים רבים של שרימפס, מולים ועוד, הכל בשפע כאן. Eddie’s Hide-A-Way הוא מקום מצוין לאירוח אירועים פרטיים.

8. קאזה דו ברזיל

כשאתם באילת, סעדו כמו ברזילאי עם צ’ורסקריה, ברביקיו ברזילאי שבו מוגשות שפע של אפשרויות בשרניות ממש לפניכם; זו חגיגת בשר למיניהן לסועדים רעבים שמסתובבים בים האדום. האווירה המבעבעת משכרת, במיוחד בימי שישי כאשר רקדנים ברזילאים מפיצים את האנרגיה. סעדו בסגנון משפחתי עם למעלה מ-11 סוגי בשר המוצגים לראווה להנאתכם, או לכו על הכל והזמינו את גרסת הפרימיום עם למעלה מ-14 זני בשר. אתה יכול גם פשוט לשקול את האפשרויות שלך על ידי הזמנת בשר לפי משקל לקחת איתך הביתה.

9. קמפניה

ממוקמת בחלק הדרומי ביותר של ישראל בסמוך למעבר הגבול בטאבה, מסעדה שהיא חלק מתמונה גדולה יותר, מועדון צלילה, חלל אירועים, הכל חלק מקולוניה, אתר נופש יפהפה על החוף. מסעדת השף הזו מציגה תפריט ים תיכוני עכשווי העשוי עם שפע של מרכיבים מקומיים ותפריט שמסתובב לעתים קרובות. תמצאו גם פוקצ’ות בעבודת יד ו”לחמג’ונים”, בצק מזרח תיכוני שמעליו בשר קצוץ ותבלינים מקומיים. בין אם מדובר בארוחת בוקר מפנקת, קוקטיילים או ביס המשקיפים על החוף, המקום הזה הוא פנינה נסתרת של מקום.

10. אולה

צאו לטיול בין אינספור מדינות: מעבר מספרד לאיטליה, צרפת, יוון, מרוקו ועוד, המסעדה הבינלאומית הזו מגישה תפריט בשרי כשר שאמור לעורר השראה. בשרים מעושנים לשלמות, הדג טרי מהים וניתן להזמין מבחר גדול של טאפאס מפטריות ממולאות ועד סביצ’ה ועד קציצות טלה בגריל בציפוי טחינה שקדים. יש גם תפריט טבעוני נרחב.

המסעדה הכי טובה באילת

11. ברביס דיינר ובר

לפעמים כל מה שצריך כדי לסיים את היום כמו שצריך זה המבורגר עסיסי ועסיסי וכמה משקאות עם חברים. בארביס הוא המקום לעשות בדיוק את זה. בחר מתוך מספר זנים וגדלים וטיפוסים יצירתיים על המבורגרים שלא ידעת על קיומם. מהמבורגרים בציפוי פרוסות אננס בגריל ועד לגרסת גבינת עיזים ממולאת עם חצילים מטוגנים, יש המבורגר לכל מצב רוח. תמצאו גם לחמים טריים שנאפים במקום, שניצלים, כנפי עוף, צ’יזסטייקים של פילי, והמבורגר טבעוני בגריל הפופולרי.

12. רק דגים

למרות שהשם עשוי לרמוז שמסעדה זו מגישה רק דגים (רק דגים), יש במסעדת הדגים הזו הרבה יותר ממה שנראה לעין. מבחר הדגים הוא עצום, וכולל דג דג, דג ים, סנט פיטר, בורי אפור ועוד הרבה, כולם מוגש מטוגן או בגריל. פירות ים יש בשפע, משרימפס, קלמרי ועד סרטן, מוגשים בשמנת או מטוגנים לשלמות. התפריט מציע גם ריזוטו פירות ים דקדנטי, פסטות וסטייקים בשרניים בגריל. להתענג על האפשרויות הטעימות תוך כדי סעודה באווירה נעימה עם שירות מעולה.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *